Pauliina Kallio

Olen Pauliina Kallio, leirin harpunsoiton opettaja. Aloitin harpunsoiton 16-vuotiaana, aikaisemmin olin soittanut pianoa. Opettajanani Sibelius-Akatemiassa oli koko opiskeluajan – yhtä Sveitsin välivuotta lukuunottamatta – Suomen Kansallisoopperan sooloharpisti Riitta Paavola. Riitta oli suuri taiteilija, jolta opin harpusta ja musiikista paljon!

Työskentelen nykyään freelance-harpistina ja harpunsoitonopettajana. Orkesterimuusikkona kierrän kaikissa Suomen sinfoniaorkestereissa, soitan kamarimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa eri kaupungeissa, ja olen ollut usean orkesterin solistina. Olen myös useassa musiikkiopistossa harpunsoiton opettajana. Talvisin opetan Pohjois-Helsingin, Länsi-Uudenmaan, Espoon ja Hyvinkään musiikkiopistoissa, Oulun ja Kuopion konservatorioissa sekä Saksalaisen koulun musiikkikoulussa, ja kesäisin olen opettajana Lohjan ja Limingan musiikkileireillä.

Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta myös kanttoriksi ja laulajaksi, ja laulumusiikki on hyvin lähellä sydäntäni. Laulan paljon ja usein! Kuorot, yksinlaulu ja harpunsoitto tuovat iloa jokaiseen päivääni – voin sanoa, että elämä on onnellista kun sen saa jakaa musiikin kanssa!